top of page

Något bättre att flyga charter än reguljärt

Ingen kan väl ha undvikit att flyg är en stor utsläppsbov och att den så kallade höghöjdseffekten gör att flygs utsläpp av växthusgaser påverkar klimatet extra mycket. Flygbranschen har äntligen börjat få upp ögonen för att något måste ändras och alla stora flygplanstillverkare tittar just nu på elflyg i olika former. I första steget kommer sannolikt en av flygets motorer att bytas till en elektrisk motor. När väl de har fungerat länge kommer man byta en till och en till.

Tills dess att elmotorer kommer, kan flygen förstås flyga på biobränsle, problemet med biobränsle är att det bara går att göra så mycket bränsle på spillprodukter från skogsbruket. Det kommer med andra ord aldrig att räcka.

Så vad ska man göra tills dess att elflyg finns då? Ja att flyga mer sällan är förstås det allra bästa. Och när man väl flyger ska man helst åka charter. Varför då undrar du? Jo för att charterplan generellt sett oftare är fullsatta. Dessutom knör man in lite fler passagerare. Så per passagerare blir utsläppen av växthusgaser mindre på ett charterplan. För vissa destinationer spelar det förstås in att charterbolagen flyger direkt medan reguljärflyget många gånger kräver en mellanlandning. Eftersom start och landing släpper ut mer så påverkar det också ekvationen.

Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page