top of page

Milano

Även om Milano ofta framställs som en väldigt lyxig stad med alla sina stora modehus, så är det faktiskt en stad som inte har några tydliga sevärdheter som många andra kända storstäder i Europa. När man åker till Milano behöver man leta lite för att hitta det som gör staden till en så populär stad bland många resenärer. För om du letar lite kommer du att hitta fantastisk arkitektur, restauranger som får din mun att vattnas och faktiskt, små oaser med fullständigt lugn.

En viktig sak med Milan är att verkigen ta seden dit man kommer. Ett sätt att göra det är att ta del av traditionen med "apertivo". Det är helt enkelt en slags ritual innan kvällens middag som betyder att man tar en drink som är tänkt att stimulera aptiten. Till drinken finns det ofta lite lättare tilltugg också.

Ett annat tips om Milano är att besöka distriktet Navigli som är ett slags Venedig i minatyr med sammankopplade kanaler. Förr i världen fanns här fler kanaler, men många av dessa är nu borta. Området är hur som helst fortfarande väldigt charmigt och man hittar gott om mysiga barer, caféer och restaurnanger utmed kanalerna där man kan slå sig ner för en middag, kaffe eller drink.

Utvalda inlägg
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page